_ بسیاری از دانشمندان ابتدا اختراع خود را در رویا دیده اند
اگرچه ما حدود ۹۰% خواب هایمان را فراموش می کنیم، اما بسیاری از دانشمندان بنام و مشهور، کشفیات خود را در رویاهایشان دیده و به محض بیدار شدن، آنها را یادداشت کرده اند. از آن جمله می توان به نیوتن، گراهام بل و حتی بسیاری از شاعران معروف که الهامات خود را در رویاهایشان دریافت می کردند، اشاره کرد.
_ فلج موقت هنگام خواب دیدن
شاید بسیاری از ما ندانیم که در هنگام خواب دیدن بدنمان به طور موقت دچار فلج می شود. مطالعات نشان داده که این امر پاسخ طبیعی بدن به حرکات ناگهانی در هنگام رویا و خواب های پرهیجان است که ممکن است باعث افتادن یا آسیب به فرد می شود، بنابراین به طور طبیعی از نظر فیزیکی غیرفعال می شود.
_ خوابها قابل کنترل هستند
همانطور که می دانیم، خواب مراحل مختلفی دارد تا به عمیق ترین سطح خود برسد. در فاز خاصی که به آن "رویای شفاف" می گویند، می توان مراحل خواب را کنترل کرده و حتی نتیجه آن را تغییر داد.
_ خوابها با زبان غیر مستقیم صحبت می کنند
اگرچه تحقیقات زیادی در زمینه تعبیر خواب انجام شده و کتابهای زیادی نیز در این زمینه نوشته شده، اما واقعیت این است که روها به زبان نشانه ها صحبت نمی کند که قابل تفسیر و تعبیر باشند. رویاها در واقع معانی عمیقی دارند که تنها ضمیر ناخودآگاه قادر به فهم آن است.
_ یادآوری رویاها معمولا سخت است
اغلب زمانی که از خواب بیدار می شویم، تنها قسمت های کمی از رویای خود را به یاد می آوریم. بنابراین رویاها تقریبا همیشه فراموش می شوند، مگر اینکه در مراحل خاصی از خواب بیدار شویم.
_ رویای انجام کارهایی که در واقعیت از آنها منع می شویم
واقعیت جالب دیگر درباره رویاها، این است که ما معمولا خواب کارهایی را می بینیم که در بیداری از آنجام آنها منع می شویم، به عنوان مثال شخصی که خوردن شیرینی جات برایش ممنوع است، معمولا خواب خوردن شکلات و شیرینی را می بیند. علاوه بر این، شرایط پزشکی و اختلالات روانی نیز می تواند تاثیر مستقیمی روی رویاها داشته باشد.
_ رویاها و خواب های آشفته، می تواند به بیماری های روانی منجر شود
خواب و رویای عمیق در مرحله ای به نام "آر ای ام" نقش مهمی در سلامتی فرد دارد. مطالعه ای که روی تعدادی دانش آموز انجام شده بود، نشان داد که گروهی از آنها که در شروع مرحله "آر ای ام" بیدار می شوند، حساس تر و عصبی تر می شوند و در صورت ادامه این روند، دچار مشکلات روحی و روانی نیز خواهند شد.
_ افراد نابینا هم خواب می بینند
نکته جالب درباره خواب افراد نابینا این است که افرادی که از نابینایی مادرزادی رنج می برند، رویاهایی می بینند که در عالم واقع آنها را حس می کنند، اما افرادی که پس از تولد و بر اثر حادثه نابینا شده اند، خواب های عادی می بینند.
_ حیوانات نیز خواب می بینند
مطالعات نشان می دهد که حیوانات نیز دقیقا مشابه انسانها، خواب می بینند.
_ کودکان بیشتر از افراد بالغ کابوس می بینند
مطالعات آماری، تعداد کابوس های شبانه کودکان نسبت به بزرگسالان را تائید می کند.